Rank: Advanced Member  Pridružen: 16.12.2009 Prispevkov: 395
|
Danes sem dobil imaca i7  in sem preko bootcampa začel nalagat windowse xp po vodiču ki je na tej strani. Vse je šlo kot po maslu  , toda ko so se windowsi inštaliral mi je napisal DISK ERROR press any key to continue  . Pritisnil sem vse tipke na tipkovnici in tudi z žično sem probal vendar ni pomagalo  . Potem sem računalnik na gub resetiral in spet se mi je prižgal v sistem za inštaliranje windowsev. Tam sem moral zbrat particijo na katero naj se mi windowsi xp naložijo vendar me je računalnik upozoril da je ta particija že zasedena z sistemom. Potem sem pa računalnik resdetiral in držal gumb na miški da je šel cd ven in računalnik se je prižgal v mac. Kaj naj sedaj naredim ker imam že narejeno particijo za windowse in kao naj bi bili gor vendar jih ni? There's no right or wrong way of holding it. The iPad, not the iPhone 4, of course. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rank: Administration  Pridružen: 16.12.2009 Prispevkov: 3.241 Kraj: Ljubljana
|
Formatiraj particijo in probaj ponovno. Mogoče XP-je bega novi i7 proc... Kaj pa če bi z Win 7 poskusil?
|
|
|
|
|
|
|
alen je napisal/-a:Formatiraj particijo in probaj ponovno. Mogoče XP-je bega novi i7 proc... Kaj pa če bi z Win 7 poskusil? Bom v petek probal z win 7. kako se že formatira? Hvala za odgovor There's no right or wrong way of holding it. The iPad, not the iPhone 4, of course. 
|
|
|
|
|
|
|
Z disk utilityjem: Applications -> Utilities -> Disk Utility -> Izberi particijo in nato erase.
|
|
|
|
|
|
|
alen je napisal/-a:Z disk utilityjem: Applications -> Utilities -> Disk Utility -> Izberi particijo in nato erase. Particijo še zmeraj mam. mogoče moram pod format zbrat kej drugega? sedaj imam zbrano MS-DOS(FAT) There's no right or wrong way of holding it. The iPad, not the iPhone 4, of course. 
|
|
|
|
|
|
|
Particijo maš ampak imaš fajle gor...formatiraj jo in na novo zaženi bootcamp.
|
|
|
|
|
|
|
Ok. Hvala. Da ne bom nove teme odpiru bom kar tuki uprašu. Doma imam dva rama 1066Mhz po 1Gb ki naj bi šla v imaca. V applovih navodilih piše da ima ta imac ki ga imam jaz ram z 1066Mhz, če pa grem na about this mac mi pa napiše da ima ta ram 1067Mhz. Sedaj nevem če dam lahko moj ram ki ga mam doma v ta imac There's no right or wrong way of holding it. The iPad, not the iPhone 4, of course. 
|
|
|
|
|
|
|
Seveda lahko. To je samo stvar sistema kako zazna frekvenco. Če je ram kompatibilen s tvojim Macom, lahko vstaviš tudi enega z nižjo frekvenco pa bo vseeno delalo, saj se hitrejši sinhronizira na hitrost počasnejšega.
|
|
|
|
|
|
|
alen je napisal/-a:Seveda lahko. To je samo stvar sistema kako zazna frekvenco. Če je ram kompatibilen s tvojim Macom, lahko vstaviš tudi enega z nižjo frekvenco pa bo vseeno delalo, saj se hitrejši sinhronizira na hitrost počasnejšega. Ok. Na fmcstore iz kjer sem naročil ram je pisalo da paše v imace in da je DDR3. Seprav gre v mojega? There's no right or wrong way of holding it. The iPad, not the iPhone 4, of course. 
|
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member  Pridružen: 16.12.2009 Prispevkov: 186
|
LOL, disk za winse moraš obvezno formatirati v sistemu NTFS.. Nikakor ne v FAT.. Sploh ne vem kako ti je to lahko sformatiral že zaradi velikosti.. DDR3 grejo v tvojega ja...
|
|
|
|
|
|
|
Ni potrebe po ntfs, tudi s fat32 gre čist lepo. Botcamp to naredi privzeto že samo zaradi tega, ker na fat privzeto lahko piše, medtem ko na ntfs ne more oziroma vsaj ne ootb.
|
|
|
|
|
|
|
Sem mal pogledu po googlu in ugotovu da se da s FAT32 ampak samo do 32GB, jaz sem imel pa zbrano 200GB There's no right or wrong way of holding it. The iPad, not the iPhone 4, of course. 
|
|
|
|
|
|
|
Windows xp mi je ratal naložit na imaca, problem je pa samo da mi ne dela zvok. Prek parallelsov mi dela prek bootcampa pa ne. Sem probal naložit tud windowse 7 ( 46bit) ampak po inštalaciji dobim črn zaslon in ventilatorji začnejo hitrejš delat.Potem mi ostane samo možnost da restartam na mac in tam zbrišem particijo z windows 7. Kolikor sem bral na internetu se pri inštalaciji ne naloži nek driver. Glede rama ki sem ga dobil iz fmcstore.si za 3€ je pa tako da mi je zelo upočasnil imaca in sem ga dal ven. Kaj naj naredim glede windowsov ? There's no right or wrong way of holding it. The iPad, not the iPhone 4, of course. 
|
|
|
|
|
|
|
Jaz sem imel tudi probleme z gonilniki za zvok. Prenesi ni z neta najnovejši Boot Camp, ki vsebuje posodobljene driverje.
|
|
|
|
|
|
|
Alen jaz nikjer ne najdem za downloadat novejši bootcamp, software update mi ga pa tudi ne ponudi. Je že kdo dubu idejo kaj naj naredim ker mi noče inštalirat windowsov 7 64bit. ubistvu mi ne naloži driverjev za ekran in je čisto črn There's no right or wrong way of holding it. The iPad, not the iPhone 4, of course. 
|
|
|
|
|
|
|
Boot Camp za Windows sem imel v mislih. Posodobi ga.
|
|
|
|
|
|
|
Sem ga posodobil in ni pomagalo. Pol sm pa spremenil audio device v logitech x namesto Ati in dela There's no right or wrong way of holding it. The iPad, not the iPhone 4, of course. 
|
|
|
|
|
|
Rank: Member  Pridružen: 1.2.2010 Prispevkov: 24 Kraj: Slovenia
|
jst mam iMaca core2duo in mi isto dela ko naložim win7 samo black screen...kaj kdo ve kako naj to stvar rešim?
lp
|
|
|
|
|
|
|
Black screen? Bluescreen si verjetno mislil + premalo povedanega, da bi lahko izluščil kaj oziroma sklepal kaj koristnega.
|
|
|
|
|
|
Rank: Member  Pridružen: 1.2.2010 Prispevkov: 24 Kraj: Slovenia
|
aha ok bom mal več napisal  Imam iMaca core2duo in snow leoparda. Nato sem po tvojem vodiču naložil win 7(preverjeno delujoče), in ko se mi win prvič zaženejo (tam kjer bi moral vstaviti MACOS dvd) se pojavi kot pri ursicu samo black screen. V ozadju se sliši delovanje hardware-a ampak zaslon je črn. Nevem kaj naj naredim, da bi usposobil win 7 na compu. lp
|
|
|
|
|
|
Skoči na forum
Ne moreš odgovarjati v temah v tem forumu.
Ne moreš odgovarjati v temah v tem forumu.
Ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu.
Ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu.
Ne moreš kreirati anket v tem forumu.
Ne moreš glasovati v anketah v tem forumu.
|