up. ime     geslo     zapomni si me pozabljeno geslo
uporabniško ime
ime
priimek
prikazno ime
e-pošta
potrdite e-pošto
geslo
potrdite geslo

Dobrodošel gost Iskanje | Aktivne teme |

iPad, microSIM in podatkovni promet v tujini
Offline Goran
#1 Oddano : 8. julij 2010 0:44:49
Rank: Advanced Member

Vzel sem micro sim za ipad in pridem v tujino pa ne morem netat? a je po defaultu roaming onemogočen?
Sponzor  
Offline Jest
#2 Oddano : 8. julij 2010 8:09:38

Kraj: Medvode / Slovenia
Mobitel ali Si.mobil?

Dobil si verjetno SMS, da moras poslat nekaj... Vendar ker iPad ne zna prebavit SMSov, ga nisi mogel dobiti Smile .. Najbolje, ce vtaknes kartico v drug mobilnik in pogledas SMS ...

Ce si pri Mobitelu moras poslati kljucno besedo TUJINA GPRS DA na stevilko 1918 ...

http://www.mobitel.si/st...lokada-gprs-tujina.aspx

Pri Si.mobilu pa ne vem kako je... lahko si edino nastavis limit, ce gostujes v EU

http://www.simobil.si/sl...5471&linkid=article

TO menda ves, da je uproaba podatkovnega prenosa v tujini kar precej draga (v EU niti ne vec toliko, izven EU pa lahko zelo glava boli, ko dobis racun Smile ...
Lp
Thomas

Offline alen
#3 Oddano : 8. julij 2010 20:18:06
Rank: Administration

Kraj: Ljubljana
Ali pa enostavno pokliče na help desk in mu oni tam aktivirajo... če se to sploh da.
Offline LukaSLO
#4 Oddano : 8. julij 2010 20:55:20

Kraj: Novo mesto
Prenos podatkov preko gostovanja v tujini je svinjsko drag ... Če si dle cajta nekje se splača pri lokalnem operaterju vzeti kakšen podatkovni paket ali kaj podobnega.
Offline Goran
#5 Oddano : 9. julij 2010 6:06:28

To da s to kartico v tujini ne moreš na net sem ugotovil zunaj. torej sms ne morem poslat ker v iphone kartice od ipada ne morem vtakniti. Da je gostovanje drago sem že parkrat izkusil Smile Ampak bomo preživeli tule (usa) imajo vsi kampi wifi.
Offline Jest
#6 Oddano : 9. julij 2010 8:05:45

Gres v kaksno operaterjevo stacuno (recimo AT&T, ki tudi uradno prodaja iPhone) ali Apple Store... in tam bi skoraj gotovo mogli imeti kaksen microSIM to miniSIM adapter... In potem na tak nacin das v svoj telefon ... Lahko pa tudi poklices svojega operaterja... in vprasas, kaj se da narediti...

Upam, da se bodo operaterji kdaj kaj zbrihtali in zraven microSIM kartice dodajali se tak adapter...
Lp
Thomas

Offline Goran
#7 Oddano : 10. julij 2010 5:46:35

No jaz bi pričakoval, da bi me tip ko sem prevzel kartico vprašal kaj naročam in kaj ne.
Kolega je kupil tukaj ipad in dobil zraven at&t simko. jo lahko stran vrže ali jo bo še kaj potreboval glede na to da v ponedeljek že letimo domov (ipad so mu aktivirali kar v štacuni).
Offline alen
#8 Oddano : 12. julij 2010 2:02:17
Rank: Administration

Kraj: Ljubljana
Offline Goran
#9 Oddano : 28. julij 2010 8:31:32

Kako pa najceneje z Ipadom na net v HR? Najbrž micro simk nimajo? Pa tudi sicer sem nekaj bral na T-mobile HR da moraš biti za predplačniški paket njihov državljan oz. imeti potrdilo o začasnem bivanju. Po drugi strani pa sem tam videl reklamo za neki turistični paket pa ga na netu ne najdem. Torej pri katerem operaterju dobim njihovo predplačniško simko s podatkovnim paketom ..... in potem obrežem kartico da vtaknem v Ipad?
Offline Jest
#10 Oddano : 28. julij 2010 8:52:46

Najceneje je poiskati free WiFi Smile ... Ostalo je vse bolj kot ne dosti drago...

http://www.had.si/blog/2...-do-interneta-na-morju/

http://www.dreamdesign.s...licanje-iz-hrvaske.html

Lp
Thomas

Uporabniki, ki prebirajo to temo
Guest
Skoči na forum  
Ne moreš odgovarjati v temah v tem forumu.
Ne moreš odgovarjati v temah v tem forumu.
Ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu.
Ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu.
Ne moreš kreirati anket v tem forumu.
Ne moreš glasovati v anketah v tem forumu.